google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Vezbe za zdravija kolena

Vezbe za zdravija kolena

Vezbe za zdravija kolena
Tokom fizickih aktivnosti kolena su najpoterecienii deo naseg tela I vrlso su izlozena povredama .Zato je neophodno izgraditi snažne mišiće oko zglobova kako biste poboljšali stabilnost.

Licni trener Kat Ellis predlaže pet vježbi za jačanje kolena i smanjenje rizika od povreda.

Međutim, ako ste ranije imali povrede u predelu kolena, najbolje je da se pre bilo kakvih vježbi posavjetujete s fizioterapeutom.

1.

Postavite stolicu pored sebe i ispružite ruke na grudima. Podignite desnu nogu na stolicu tako da stopalo bude naslonjeno na sedisni deo . Popnite se gore i dole levom nogom bez pokretanja desnog stopala.

Napravite tri seta od 10-12 ponavljanja sa svake strane.

2 Lezite na leđa. Postavite krpu ili papirnu ploču ispod leve pete, a desnu nogu držite uspravno pod uglom od 90 °. Ispružite levo stopalo povlačenjem stopala prema stražnjici, a zatim podignite kukove u položaj "mosta". Dok su vam kukovi podignuti, počnite vraćati levu nogu u prvobitni položaj. Napravite četiri seta sa 8-12 ponavljanja.
3. Postavite stolicu iza sebe. Ispružite ruke naprijed u visini grudi, minimalno podignite lijevo stopalo bez savijanja kolena i sednite i ustanite bez spuštanja stopala na pod. Napravite tri ili četiri serije sa 8-12 ponavljanja na svakoj strani.

4.Stanite u položaju bočne daske s leve strane. Bez spuštanja kuka, podignite i spustite desnu nogu.

Napravite dve ili tri serije sa 10-15 ponavljanja sa svake strane.

5.Započnite s položajem daske s laktovima smještenim na podu. Bez pomeranja gornjeg dela tela, naizmenično pomičite noge prema stražnjici, imitirajuci udarac.

Napravite tri seta sa 10-20 ponavljanja.

0 views
  • facebook-square
  • Twitter Social Icon