google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Najavljen nastavak protesta: Sedi dole, mi nismo huligani

Najavljen nastavak protesta: Sedi dole, mi nismo huligani

Najavljen nastavak protesta: Sedi dole, mi nismo huliganiDruštvenim mrežama šire se pozivi na nastavak protesta u Beogradu, uz slogan - Sedi dole! Najavljuje se i nastavak protesta u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kragujevcu, kao i u Novom Pazaru, Zrenjaninu...

“Večeras #SediDole jer građani koji ne žele nemire i sukobe treba da se odvoje od angažovanih grupa huligana koji će izazivati sukobe!”, podelio je na svom Tviter nalogu politikolog Vuk Velebit, a sudeći prema brzini kojom se slogan širi društvenom mrežom, malo ko do večeras neće znati da je ideja da se mirni učesnici protesta distanciraju od onih koji napadaju policiju i izazivaju incidente.
Poziv sugrađanima da večeras u 18h dođu ispred Skupštine Srbije podelio je i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, uz napomenu da obuku bee majice kako bi pokazali ” da nisu ravnozemljaši i huligani i time napraviti jasnu distinkciju između policijskih huškača i nas koji smo došli da iskažemo nezadovoljstvo.”U Novom Sadu,kako javlja 021.rs, protest se nastavlja večeras u 18h, a okupljanje je na Trgu slobode.


“Južne vesti” takođe javljaju da se protesti večeras nastavljaju u Nišu, Vranju i Leskovcu – kao i da su organizatori poručili svima koji bi da napadaju policiju da ne dolaze.

Najavljeno je da će od večeras protest obezbeđivati Sindikat vojske i policijeGrađani Novog Pazara preko društvenih mreža su od sinoć počeli da pozivaju svoje sugrađane na protest koji su neformalno zakazali za večeras u 19h u centru Novog Pazara.

Jedan od organizatora protesta je Irfan Ugljanin, koji je u razgovoru za naš portal naglasio da je u pitanju mirni protest, kakav i dolikuje građanima ovog grada koji su se našli u jednoj od najtežih situacija od kada ovaj grad postoji.

Tviteraši iz Čačka takođe dele obaveštenje o večerašnjem protestu.Na društvenim mrežama pojavio se i poziv na protest u Zrenjaninu.0 views
  • facebook-square
  • Twitter Social Icon