google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MALOLETNICE U ĐAKUZIJU POZNATOG JUTJUBERA: NISU ONE SAMO ŽRTVE OBMANE, ONE SU, PRE SVEGA, ŽRTVE NEVA

MALOLETNICE U ĐAKUZIJU POZNATOG JUTJUBERA: NISU ONE SAMO ŽRTVE OBMANE, ONE SU, PRE SVEGA, ŽRTVE NEVA

MALOLETNICE U ĐAKUZIJU POZNATOG JUTJUBERA: NISU ONE SAMO ŽRTVE OBMANE, ONE SU, PRE SVEGA, ŽRTVE NEVASPITANJANije loše vreme u kom živimo, loši su ljudi koji žive u njemu. Hteli to priznati ili ne, svakodnevnica govori tako. Verujem da je većina ovih dana videla, makar naslov, ako ne celu priču o nekom jutjuberu i maloletnim devojkama. Inače ne komentarišem te instant-zvezde, jer to nije sadržaj koji me interesuje, ni danas neću direktno komentarisati njega, već situaciju, generalno. On ih je pozvao “na gajbu i brčkanje u đakuziju”, one lažući da su punoletne, svojevoljno došle. Niko ih nije naterao, primorao, vezao, dovukao, već su same, svojevoljno došle.Ovo što pišem ni u kom momentu ne treba biti shvaćeno kao bilo kakav vid odbrane tog čoveka, čiji je sadržaj na YouTube-u po mom mišljenju infantilan, glup, sramotan. Ali, na našu žalost, njega prati skoro dva miliona, uglavnom mladih ljudi.

Da se vratim na temu – devojke (devojčice) su se u nekom videu javno izjasnile da žele da dođu kod njega, na to već pomenuto brčkanje. I došle su. Čak su i objavile na Instagramu slike iz njegovog kupatila. Na slikama deluju srećno i zadovoljno.

Odeknuli su naslovi: “B.I. imao seksualne odnose sa maloletnicama!”

Oglasili su se svi internet-branioci dečjih prava, sva moguća feministička udruženja, portali, internet-pedagozi i vaspitači, i svi oni autori koji pišu za internet-publiku. Svi govore o neodgovornosti B.I. o njegovom sramnom ponašanju, o iskorišćavanju popularnosti u negativne svrhe. Samo je jedna autorka, čiji rad stvarno cenim, govorila o odgovornosti roditelja u ovom slučaju. Takav linč je doživela, da je molila urednika portala za koji piše, da obriše tekst, uz javno izvinjenje. Razočarana sam. Razočarana sam da toliki broj roditelja, za svoje propuste u vaspitanju, traži krivca u drugima.

Novine kažu da te devojke imaju 16, možda 17 godina. Da su počinile neko krivično delo, u tom uzrastu odgovarale bi pred zakonom kao stariji maloletnik. Jer, zakon gleda i tu razliku. “Stariji maloletnik je lice koje je u vreme izvršenja krivičnog dela navršilo šesnaest, a nije navršilo osamnaest godina.” Ali, javnost tvrdi da nisu bile sposobne da odluče žele li, ili ne, seksualni odnos. Žrtva su obmane. Nisu one samo žrtve obmane, one su, pre svega, žrtve nevaspitanja.

Njihovi roditelji su imali celih 16 godina da im objasne, da ih nauče da nema potrebe da spavaju s nekim, samo zato što je popularan. Trebalo je da ih nauče šta je zdrava popularnost, a šta je, nažalost, samo loš trend. Da su im roditelji posvetili dovoljno vremena znale bi da se na pitanje – da li si za brčkanje u đakuziju, sa muškarcem koji javno udara recke na jutjubu, odgovara sa – NE!

Možete vi da pričate šta hoćete, ali to su devojke koje će jednog dana smatrati normalnim da se zaposlenje, napredovanje, neka viša pozicija plaća seksom. Jer, sad ste ih nazvali žrtvama, niko ih nije osudio za njihov postupak. Kako one to da shvate, osim – nisam kriva. Obmanuli su me. I kroz ovu priču dajete im vetar u leđa. Skidate odgovornost sa njihovih ramena. I sa ramena njihovih roditelja. A krivi su koliko i taj B.I.

I nije sva tuga stala u ove dve jadne devojke, setite se da ovog čoveka prati još dva miliona mladih ljudi, dece. Koliko još maloletnih devojaka bi pristalo na to brčkanje? Mnogo. Ako ste realni, ako obratite pažnju na komentare ispod objava ovog čoveka, videćete da bi još stotine i stotine maloletnih devojaka kod njega “na gajbu”.

I džaba sva galama i buka. Malo ste pomešali babe i žabe. Mi živimo u vreme, koje je sve više digitalno, sve te društvene mreže zarađuju ogroman novac od svakog vašeg lajka, klika, komentara. Na vama je. Sami birate ko vam vaspita decu – vi ili internet. Ako rođenom detetu ne možete da objasnite, pokažete, dokažete, ograničite, odakle vam pravo da neku pravdu isterujete glasnim komentarima. Prvo u svom toru nahranite prasiće, pa se onda bavite komšijskim.

Izvor: Detinjarije.com0 views
  • facebook-square
  • Twitter Social Icon