google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Jutarnje vezbe

Jutarnje vezbe

Vežbe istezanja su odličan način da započnete dan i ispunite telo snagom koja će vam biti potrebna.

Na ovaj način ćete takođe smanjiti stres i tenziju od prethodnog dana ili bolove od nezgodnog položaja prilikom spavanja.

Isprobajte sledeće jednostavne vežbe koje će vam sigurno posle prvog puta ući u rutinu!Turski sed i istezanje kičme

Pozdravite jutro tako što ćete iz turkog seda podići ruke iznad glave, prema plafonu. Na ovaj način se telo budi i poboljšava cirkulacija. Ispreplićite prste i dlanove okrenite ka plafonu. Izvucite kičmu i osetite istezanje između rebara i ruku. U ovom položaju budite dok ne izbrojite do 10, a zatim obe ruke istovremeno pomerite u levu, pa u desnu stranu kako biste istegli ceo torzo.Istezanje vrata i ramena

Nametnutu tenziju tokom spavanja ćete rešiti uz pomoć ovog istezanja. Da biste istegli mišiće sa desne strane vrata, spustite levo uvo na levo rame i budite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite isto i sa druge strane. Opustite se, a zatim kružnim pokretom pomerite ramena unazad, pa unapred. Podignite ih ka ušima, stežući mišiće, a onda ih potpuno opustite. Vežbu sa ramenima ponovite minimum tri puta.


Izvijanje kičme

Izvijanje kičme je odličan način za smanjivanje stresa u donjem delu leđa. Lezite na leđa i podignite noge u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Noge (i dalje skupljene) spustite na jednu stranu, okrećući gornji deo tela u suprotnu. Sigurno ćete čuti krckanje koje će vam prijati. U ovom položaju na jednoj strani budite oko 30 sekundi, a onda polako noge prebacite na drugu stranu.


Istezanje kvadricepsa

Većina ljudi je naviklo da isteže kvadriceps dok stoji, ali postoji vežba u kojoj isto to možete uraditi i dok ležite. Da biste povećali efektnost istezanja, stegnite zadnjicu. Potrudite se da ovo radite svaki dan, jer su kvadricepsi mišići koji su pod svakodnevnim opterećenjem.


Istezanje zadnje lože

Ništa ne može da bude bolje od osećaja kada istegnete zadnju ložu. Lezite na leđa i ispruženu nogu podignite ka grudima. Držite je rukom i približite što više možete, dok ne osetite zatezanje zadnje lože. Dok vam je noga u vazduhu, nekoliko puta napravite kružne pokrete stopalom kako biste ih razdrmali.

Izvor

  • facebook-square
  • Twitter Social Icon