google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Evo 8 poza joge koji su posebno korisni za žene

Evo 8 poza joge koji su posebno korisni za žene

Evo 8 poza joge koji su posebno korisni za žene i tako su lagani i jednostavni da se mogu svakodnevno vežbati


Vezba 1

Stanite ravno i raširite noge malo više od metra. Prsti leve noge moraju biti usmereni levo i desno napred. Ruke podignite do ramena i raširite ih. Usmjerite dlanove na dole. Preklopite koleno na levu nogu i spustite ga dovoljno da formira ugao od 90 ° sa nogom (kod kolena). Zadržite ovaj položaj oko 20 sekundi. Za to vrijeme duboko dišite. Zatim ponovite istu stvar na drugoj strani.

Zašto je korisno: Ovo držanje će vam omogućiti da istegnete mišiće svojih unutrašnjih bedara, grudi, trbuha i ramena. Rezultat su lepo tonirani mišići ruku, nogu i donjeg dela trbuhaVezba 2

Istegnite noge između kukova. Dok podižete ruke s dlanovima okrenutim jedan prema drugom, savijte kolena i savijte zadnjicu unazad kao da sedite na stolici. Koljeno ne bi trebalo da ide dalje od nožnih prstiju. Uvucite trbuh prema unutra i držite se ravno. Zadržite taj položaj 20 sekundi i duboko udišite. Kratko se odmorite i ponovite držanje.

Zašto je korisno: Ovo držanje je korisno za poboljšanje držanja tijela, jer uči kako ispraviti leđa. Pomoću njega dobijate prelepe čvrste noge i veću stabilnost tela.Vezba 3

Može se reći da je ovo držanje kombinacija dva prethodna. Stanite u pozu 1, a zatim dosegnite desnu ruku sa leve strane, usmjerite dlanove jedni prema drugima i počnite da podižete obe ruke prema gore dok okrećete levo. Zadržite taj položaj 30 sekundi. Zatim ponovite na drugoj strani.

Zašto je korisno: Ovim držanjem istežete mišiće po cijelom tijelu i jačate noge i ruke.

Vezba 4

Kleknite u pozi za pse. Ruke treba raširiti preko ramena, a prsti ispružiti. Polako podignite kolena na pod i potpuno ispravite noge. Zakrenite noge na nekoliko centimetara unazad i pomaknite ruke prema naprijed da zauzmete pravilno držanje (kao na slici). Potrudite se da podignete pete na pod. Osigurajte da su vam leđa stalno uspravna. Udahnite duboko i zadržite taj položaj najmanje 40 sekundi.

Zašto je korisno: Ovim držanjem ojačavate gornji deo tela. Tokom ovog držanja kukovi su viši od srca, pa poboljšava opštu cirkulaciju.
Vezba 5

Lezite na stomak. Postavite ruke u širinu ramena odmah ispod njih. Podignite gornji deo tela uz pomoć ruku, a leđa prstima. Pokušajte potisnuti potpetice unazad. Gornji i donji deo tela trebalo bi da budu na istoj visini. Držite ovo držanje 10 sekundi, a zatim ispravite ruke u laktovima. Sada bi vam gornji deo tela trebao biti viši od donjeg dela tela. Držite drugi položaj 50 sekundi. Leđa postavite ravno i duboko udišite.

Zašto je korisno: Ovakav je stav jednostavan, ali zahteva malo više izdržljivosti. Jača gornji deo tela i sve glavne mišiće ruku, nogu i stomaka.

Vezba 6

Sedite na pod i savijte kolena. Nagnite gornji deo tela unazad i naslonite se na ruke. Podignite noge od poda, a zatim ispružite ruke naprijed tako da budu paralelne sa podom. Vaše telo treba da formira slovo V. Leđa držite ravno i počnite istegnuti noge prstima ravno. Zadržite ovaj položaj oko 30 sekundi. Ponovite 5 puta.

Zašto je korisno: Ovo držanje pomoći će vam da ojačate središnje mišiće, tj. trbušne mišiće, zatim mišiće leđa i noge.
Vezba 7

Stanite uspravno i raširite noge malo više od metra. Prsti leve noge moraju biti upereni prema napred, a od desnog nadesno . Nagnite se udesno i desnu ruku stavite iza desnog stopala. Ispružite levu ruku uspravno da bude okomita na pod. Isprobajte desno stopalo i obe ruke da biste formirali pravu liniju. Zadržite ovaj položaj 20-30 sekundi. Zatim ponovite na drugoj strani.

Zašto je korisno: odmah ćete osjetiti istezanje mišića u centru tijela. Pored nogu, ruke nose i veliko opterećenje od ove vežbe, pa je rezultat jačanje mišića ruku i stopala.

Vezba 8

Sedite na pod, uspravljenih nogu. Kliznite levu nogu preko desne i stavite stopalo pored desnog kolena. Okrenite gornji deo tela levo. Usmerite levu ruku ulevo, a desnu savijte u lakat i stavite lakat ispred levog kolena. Usmerite glavu ulevo i leđa ispravite. Dišite polako i zadržite 20-30 sekundi. Zatim učinite isto na drugoj strani.

Zašto je korisno: Ovim držanjem istežete mišiće leđa, vrata i ramena. Posebno je korisno za poboljšanje varenja i povećanje dotoka krvi u donjem delu trbuha.

0 views
  • facebook-square
  • Twitter Social Icon