google.com, pub-1050134863283155, DIRECT, f08c47fec0942fa0 DEČKO VAS JE PREVARIO SA BIVŠOM: Šta uraditi, kako se ponašati?

DEČKO VAS JE PREVARIO SA BIVŠOM: Šta uraditi, kako se ponašati?

Updated: Dec 18, 2019

Prevara svakako boli. Voleti nekoga, a zatim vam taj neko tu ljubav baci u lice jer je odlučio da ima aferu sa bivšom može da bude traumatično iskustvo.

Oni kažu da im je "žao", da je to bilo glupo i sve ostale fraze. Možda i jesu u pravu.

Izvinjenje nikada ne opravdava takvu akciju. Ali da li treba jednostavno da oprostite nekome nakon izvinjenja, ili da mu okrenete leđa i nastavite dalje sa svojim životom?

1. Nemojte da krivite sebe

Ovo je od vitalnog značaja. Niste, ni u kom slučaju, ne možete da budete krivi zbog njegove prevare. Prevara je izbor, a činjenica da su oni sami doneli odluku nema ništa sa vama. Oni koji varaju pokušavaju da opravdaju svoje ponašanje tako što krivicu prebacuju na partnerova ramena.

Daće vam izgovore poput nedostatka poverenja, nekoliko njih biće vezano za osećaj da nisu srećni u vezi...Činjenica da nisu bili srećni u vezi je moguća istina, njihova prevara na toj osnovi nije istina! Samo shvatite da ovo nema veze sa vama!

2. Ne pokušavajte da mu vratite

Ovo je najgluplja reakcija koju možete da imate. Ako se zavaravate da će vam to doneti radost, mir ili zadovoljstvo, prosvetlite se malo. Ne krivimo vas što želite osvetu, to je nezdrava akcija ogorčenog pojedinca. Ono šta će vam uraditi jeste da ćete se osećati još gore, nesigurnije i osramoćeno. Vi ste bolji od toga i vi zaslužujete bolje.


3. Gledajte na to onako kako jeste

Da li je to bio prvi put, ili jedan od mnogih u liniji neverstava? Ovo je jako bitno. Da li vidite vašeg partnera da to ponavlja u budućnosti? Iako je istina da je nemoguće da predvidite budućnost, a vi niste izuzetak u tome, možete da preispitate prošlost i sadašnjost i da kroz to predvidite njegovo potencijalno ponašanje u budućnosti. Da li još uvek imaju osećanja prema bivšoj pa su zbog toga i rešili da vas prevare sa njom? Ili je to bio samo seks bez emocija? Kakvi su bili u prošlosti? Da li obećava da neće to ponoviti?
4. Preispitajte svoja osećanja

Kako se osećate povodom toga? da li ćete početi da se ponašate kao žrtva? To će jako uticati na sve vaše buduće veze! Treba pristupiti situaciji onakvoj kakva jeste. Skupite hrabrost i izborite se za sebe.

KLIKNITE OVDE5. Razmislite o kolateralnoj šteti

U svakom razvodu, deca su najviše pogođena. Da li imate decu sa svojim partnerom? Da li bi bilo moguće da živite sa tim zarad svoje dece? Znamo da ovo nije savršen ljubavni scenario, ali dosta ljudi je nastavilo da živi život sa partnerima posle prevare. Dosta njih uradilo je to zbog dece. Bitke za starateljstvo, teške i komplikovane...Najgore od svega, najteže je za decu.

6. Razmislite da li možete da oprostite i zaboravite

Ovo je jako teško, i lično mi nikome ne bismo savetovali da ostanu u vezi u kojoj partner nema ni trunku kajanja zbog svojih postupaka. Izbor da oprostite i zaboravite je samo vaš. Ne kažemo da trebate da zažmurite na neverstvo i pravite se blesavi. Oproštaj ne znači da ste prihvatili šta su uradili i da ćete dozvoliti da se to nastavi. To govori mnogo više o vama, nego o njima.
7. Dajte jedno drugom prostora.

U ovom trenutku, pre nego što odlučite da oprostite, moraćete da date jedbno drugom prostora. Vaš prvi instinkt posle susreta sa tolikim bolom je da mu ne date da mrdne. Vaše poverenje je pronevereno. Vaše samopouzdanje iskidano. Imaćete osećaj da nemate dovoljno samopouzdanja da ga ostavite i to može da se ozbiljno poigra sa vašim umom. Davanje prostora jedno drugom je jako bitno. Ako je oproštaj nešto o čemu razmišljate, onda morate da se razdvojite na nekoliko dana i shvatite svoja osećanja, pre nego što uradite bilo šta drugo.

8. Nađite se

Kada ste razmislili o svojim emocijama, nađite se i budite voljni da saslušate njegovu stranu priče. Možda su se osećali zanemareno u vezi i ovo im je bio lak izlaz iz veze. Iako prevara nikada nije opravdana, shvatite da morate da razgovarate o tome kako biste nastavili dalje. Ako ste spremni da to uradite to, onda ima nade. Ako ne, najbolje je da ga ostavite i nastavite dalje.

9. U suprotnom, ostavite sve...

Možda ste od onih koji ne mogu ni da zamislie život sa partnerom koji je prevario i nema ništa lošeg u tome. Jako je bitno da shvatite da ako ste oprostili i zaboravili - ne pominjetu to više. Tako oproštaj funkcioniše. Ako vam je to teško i muči vas, onda ga ostavite. To je najbolje za vas i vaše mentalno zdravlje.

Izvor

0 views
  • facebook-square
  • Twitter Social Icon